Лекотоварни складови стелажни системи

Rafex-M предлага лекотоварни складови стелажни системи: лекотоварни стелажи със сепаратор, лекотоварни стелажи с платформа, ниски стелажи и високи стелажи.

Лекотоварни складови стелажи предназначени за съхранение на леки товари, като кутии, кашони и документи. Те са по-лесни за монтаж и поддръжка от тежкотоварните палетни стелажи.

Лекотоварни стелажи се предлагат в различни размери и конфигурации, за да отговарят на индивидуалните нужди на клиентите.

Ето някои от предимствата на използването на лекотоварни складови стелажни системи:

 • Висока товароносимост – лекотоварните складови стелажни системи могат да издържат на натоварвания от няколко десетки килограма.
 • Сигурност и стабилност – лекотоварните складови стелажни системи са проектирани да бъдат безопасни и стабилни, дори и при високи натоварвания.
 • Ефективно използване на пространството – лекотоварните складови стелажни системи могат да се използват за максимално използване на пространството в склада.
 • Лесно монтиране и поддръжка – лекотоварните складови стелажни системи са лесни за монтаж и поддръжка.

Лекотоварните стелажни системи са подходящи за съхранение на леки товари в складове, магазини, офиси и други обекти.

Ето някои от най-често срещаните видове лекотоварни складови стелажни системи:

 • Стелажи с фиксирани рафтове – този тип стелажи са най-простият и най-евтиният вариант. Рафтовете са фиксирани към гредите и не могат да се регулират по височина.
 • Стелажи с регулируеми рафтове – този тип стелажи са по-гъвкави от стелажите с фиксирани рафтове. Рафтовете могат да се регулират по височина, което позволява да се адаптират към различните размери на стоките.
 • Стелажи с перфорирани рафтове – този тип стелажи са подходящи за съхранение на товари с различни размери. Рафтовете са перфорирани, което позволява да се използват допълнителни аксесоари, като например разделители и кошници.
 • Стелажи с платформи –  подходящи за съхранение на леки и средно тежки товари, ръчнотоварими стоки.

При избора на лекотоварни стелажни е важно да се вземат предвид следните фактори:

 • Теглото на товарите, които ще се съхраняват – стелажите трябва да бъдат проектирани да издържат на натоварвания, които са не по-малко от теглото на най-тежкия товар, който ще се съхранява.
 • Височината на складовото помещение – стелажите трябва да са с височина, която да позволява на работниците да достигат до всички рафтове.
 • Размерът на стоките, които ще се съхраняват – стелажите трябва да са с ширина и дълбочина, които да позволяват на стоките да се съхраняват безопасно и удобно.

След като се вземат предвид тези фактори, може да се избере най-подходящия тип лекотоварни складови стелажни системи за конкретните нужди.

Лекотоварни складови стелажни системи за кутии / кашони: предпочитан клас складови системи за съхранение на ръчно-товарими стоки. „Леките“ стелажи осигуряват бърз достъп до различни по размер средно-габаритни стоки, като в същото време предлагат висока товароносимост и максимално уплътнение на складовото пространство.

Лекотоварните складови стелажи се проектират в зависимост от нуждите на клиента, характеристиките на предвидените за складиране стоки и особеностите на складовото помещение.

Ако търсите стелажи за вашия склад или магазин, Rafex-M е един от най-добрите избори на пазара. При нас ще откриете Професионални стелажи за складовеЛекотоварни стелажи за ръчно товарими стоки (кашони) и тежкотоварни стелажи за палетизирани и специализирани товариАрхивни стелажи за хранилища и администрации.

Лекотоварни стелажи със сепаратор

Лекотоварни складови стелажни системи

Лекотоварни стелажи с платформа

Лекотоварни складови стелажни системи

Ниски лекотоварни стелажни системи

Стелажи за складове и складово оборудване

Високи лекотоварни стелажни системи

Лекотоварни складови стелажни системи