Палетни стелажни системи DRIVE-IN

Rafex-M предлага палетни стелажни системи DRIVE-IN. Тази тежкотоварни стелажи са предназначени за складиране на палети с идентични и/или еднакви стоки, изключително подходяща за складови помещения с нестандартна форма и ограничена площ.

Палетни стелажни системи DRIVE-IN

Тежкотоварни палетни складови стелажи

Системата се проектира под формата на общ блок коридори, който се обслужва от един централен коридор разположен пред системата. Коридорите са с ширина 135см и са предвидени за поставяне на палета върху широката му страна от 120 см.

Стелажна система DRIVE-IN предлага практично решение за складиране на стоки, които имат дълъг срок на годност. Принципът на системата е FILO (first in-last out) – първият поставен палет се изважда последен, като в същото време дава възможност да се товари и разтоварва бързо.

Друг възможен вариант е и FIFO (first in-first out) – първият поставен палет излиза пътви като този вариант се предпочита за стоки с по къс срок на годност.

В този случай системата се проектира с два обслужващи коридора, един за товарене върху палетните стелажи и един за разтоварване от вяка страна.

Широко приложение стелажна система DRIVE-IN намира при производители на хранителни продукти и напитки, както и борси за продажби на едро.