Архивни стелажни системи

Rafex-M предлага и архивни стелажни системи. Архивние стелажи предназначени за съхранение на документи и други архивни материали. Те са с дълбоки рафтове и могат да съхраняват голямо количество документи.

Основните компоненти на архивните стелажни системи са:

 • Изправени рамки – те са вертикалните елементи на стелажа, които определят височината и дълбочината му.
 • Греди – те са хоризонталните елементи на стелажа, които поддържат рафтове.
 • Рафтове – те са хоризонталните плоскости, които осигуряват място за съхранение на документите.

Архивни стелажни системи се предлагат в различни размери и конфигурации, за да отговарят на индивидуалните нужди на клиентите. Основните фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на архивни стелажни системи, са:

 • Количеството документи, които ще се съхраняват
 • Височината на помещението, в което ще се монтират стеллажите
 • Размерът на документите, които ще се съхраняват

Ето някои от предимствата на използването на архивни стелажни системи:

 • Висока товароносимост – архивните стелажни системи могат да издържат на натоварвания от няколко десетки килограма.
 • Сигурност и стабилност – архивните стелажни системи са проектирани да бъдат безопасни и стабилни, дори и при високи натоварвания.
 • Ефективно използване на пространството – архивните стелажни системи могат да се използват за максимално използване на пространството в помещението.
 • Лесно монтиране и поддръжка – архивните стелажни системи са лесни за монтаж и поддръжка.

Архивни стелажи са подходящи за съхранение на документи в офиси, архиви, библиотеки и други обекти.

Ето някои от най-често срещаните видове архивни стелажни системи:

 • Стелажи с фиксирани рафтове – този тип стелажи са най-простият и най-евтиният вариант. Рафтовете са фиксирани към гредите и не могат да се регулират по височина.
 • Стелажи с регулируеми рафтове – този тип стелажи са по-гъвкави от стелажите с фиксирани рафтове. Рафтовете могат да се регулират по височина, което позволява да се адаптират към различните размери на документите.
 • Стелажи с перфорирани рафтове – този тип стелажи са подходящи за съхранение на документи с различни размери. Рафтовете са перфорирани, което позволява да се използват допълнителни аксесоари, като например разделители и кошници.

При избора на архивни стелажни системи е важно да се вземат предвид следните фактори:

 • Количеството документи, които ще се съхраняват – стелажите трябва да бъдат проектирани да издържат на натоварвания, които са не по-малко от теглото на най-тежкия документ, който ще се съхранява.
 • Височината на помещението, в което ще се монтират стеллажите – стелажите трябва да са с височина, която да позволява на работниците да достигат до всички рафтове.
 • Размерът на документите, които ще се съхраняват – стелажите трябва да са с ширина и дълбочина, които да позволяват на документите да се съхраняват безопасно и удобно.

Ако търсите стелажи за вашия склад или магазин, Rafex-M е един от най-добрите избори на пазара. При нас ще откриете Професионални стелажи за складовеЛекотоварни стелажи за ръчно товарими стоки (кашони) и тежкотоварни стелажи за палетизирани и специализирани товариТежкотоварни стелажи за хранилища и администрации.

Стелажи за складове и складово оборудване

Rafex-M предлага архивни стелажи основен клас за складово оборудване, предпочитан за съхранение на фирмени архиви, документация, архивни помещения в държавни и банкови институции, както и немалко търговски обекти, предлагащи стоки и продукти с малък размер и тегло. Архивните стелажи предлагат висока товароносимост за сферата си на приложение, която ги прави предпочитан икономичен вариант за съхранение.
Архивните стелажни системи са сигурно и икономично решение за съхранение на малки и средни по размер продукти. Могат да бъдат използвани като архивни системи, за усвояване на работна площ, както и за излагане на продукти.

Нашите архивни стелажни системи са изработени от St 37 стандартизиран стоманен материал.
– Дебелината на изработваните профили варира между 1,5мм и 2мм.
– Дебелината плоскостите за плот е между 0,7мм и 2мм, в зависимост от капацитета на товароносимост.

Компактни архивни стелажини системи

архивни системи
архивни стелажи
Архивни стелажни системи